Antti Paasivirta: ”Teknologiavallankumouksen lisäksi autoalalla nähdään palvelujen vallankumous.”

Autoala elää kaikkien aikojen suurinta muutosta, painottaa koulutuspäällikkö Antti Paasivirta Veho Oy:ltä. AKL Tech Dayssä Paasivirta kouluttaa aiheella etäpalvelut ja tiedonsiirtoteknologia autoissa.

– Omalla koulutusrastillani kerron kuulijoille Mercedes-Benz henkilöautoissa käytössä olevien tiedonsiirtoväylien, kuten FlexRay ja Ethernet, diagnoosista sekä autojen mobiiliyhteyden kautta toimivista palveluista. Samat teknologiat ovat käytössä monien muidenkin automerkkien uusimmissa malleissa, Paasivirta selvittää.

Autojen käyttäjille autojen jatkuva datayhteys mahdollistaa ennen kokemattomia palveluja ja monia uusia toimintoja. Myös huolto- ja korjaamispalveluihin datayhteys luo monia uusia toimintamahdollisuuksia.

– Samaan aikaan uusien teknologioiden, kuten voimalinjojen sähköistymisen, itsenäisen ajamisen eri tasojen sekä autojen liitettävyyden verkkopalveluihin kanssa alalla tullaan näkemään palvelujen vallankumous, Paasivirta jatkaa.

Selvä on se, että tulevaisuudessa autokorjaamot tulevat tarvitsemaan ammattilaisia, jotka osaavat uutta teknologiaa. Auton omistamisen, käyttämisen sekä digitaalisten palvelujen käyttöönotto tulee haastamaan kaikki autoalan ammattilaiset.

– Muutos on nopeaa eikä uusien asioiden omaksuminen ole mahdollista pelkästään itse omaksumalla. Meistä jokainen tarvitsee myös koulutusta uutuuksista ja AKL Tech Day on tällaiseen erinomainen tilaisuus, koska se kokoaa autoalan osaajat yhteen tiedon vaihtoon.

– Tapahtumaan kannattaa osallistua, koska se varmistaa yritysten sekä yksilöiden menestyksen myös tulevaisuudessa. Olen itse mielenkiinnolla mukana oppimassa uutta sekä jakamassa tietoa muille autoalan asiantuntijoille, Paasivirta toteaa.

Jaa

Lue myös

Pysy kyydissä

Tilaa uutiskirje ja kuulet Tech Day -uutiset ensimmäisenä.

Copyright Autoalan Keskusliitto ry 2020 © Tietosuojaseloste 
Käytäthän modernia selainta. Sivusto ei tue Internet Exploreria.