Hanna Kalenoja: Liikenteen käyttövoimamurros ja sähköistyvä autokanta

Liikenteen käyttövoimamurros etenee autokannassa nyt erityisesti sähköistymisenä. Muutokset ovat nopeimpia kaupunkiseuduilla, mutta valtakunnallisesti käyttövoimamurros näkyy jo nyt koko autokannassa.

AKL Tech Dayssä liikenteen käyttövoimamurrokseen paneutuu Autoalan Tiedotuskeskuksen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja. Hänellä on pitkä tutkimus- ja kehitysura liikenteen kysyntäennusteiden parissa, ja Kalenoja on keskittynyt ratkomaan erityisesti autokantaennusteisiin ja liikkumistottumuksiin liittyviä kysymyksiä.

– Liikenteen käyttövoimamurros etenee nyt nopeasti ensirekisteröinneissä. Muutokset heijastuvat suoraan autoalan jälkimarkkinoihin ja autokauppaan, Kalenoja toteaa.

Vuoteen 2030 mennessä koko autokannassa arvioidaan olevan noin 700 000 ladattavaa autoa.

– Ensi vuosikymmenellä myös vetyä hyödyntävien polttokennoautojen ennakoidaan yleistyvän erityisesti raskaassa kalustossa ja myös kaasun osuus kasvaa kuorma-autokannassa, Kalenoja jatkaa.

AKL Tech Day tarjoaa Kalenojan mielestä erinomaisen mahdollisuuden verkottumiseen, vuoropuheluun ja vapaamuotoiseen ajatusten vaihtoon kollegoiden kanssa.

– Pitkän etätyö- ja webinaarikauden jälkeen on virkistävää kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja ajankohtaisista teemoista, tavata kollegoita, eri sidosryhmien edustajia ja yhteistyökumppaneita paikan päällä sekä tutustua myös uusiin toimijoihin alalla, Kalenoja toteaa.  

Jaa

Lue myös

Pysy kyydissä

Tilaa uutiskirje ja kuulet Tech Day -uutiset ensimmäisenä.

Copyright Autoalan Keskusliitto ry 2020 © Tietosuojaseloste 
Käytäthän modernia selainta. Sivusto ei tue Internet Exploreria.